The Ultimate Guide To precision rhinoplasty üniversitesi

Burun estetiği tıbbi olarak rinoplasti olarak bilinir ve genellikle estetik veya fonksiyonel sebeplerle tercih edilir. Hastanın yüz simetrisini artworkırma ve solunum sorunlarını giderme amacı güder. Cerrahi işlem açık veya kapalı yöntemlerle yapılabilir.

Bu nedenle, yüz ifadelerinde bazı değişiklikler olabilir. Operasyon sonrasında yaşanabilecek üst dudak hareketsizliği ya da hissizliği gibi durumlarda doktorunuzdan destek istemelisiniz.

Son değerlendirme aşamasında burun boşluğunun incelenmesi gerekir. Bu inceleme hangi cerrahi tekniklerin uygulanacağını belirler:

Dolayısıyla genel bir kural olarak 20 yaş burun estetiği için uygun başlangıç yaşı olarak kabul edilir.

Alkol ve Sigara: Alkol tüketimi ve sigara içmek iyileşme sürecinizi yavaşlatabilir ve enfeksiyon riskinizi artworkırabilir. Bu nedenle bu maddelerden uzak durmalısınız.

Yüz ifadesi: Burun estetiği sonrasında yüz ifadesi değişebilir. Bu değişiklikler genellikle kişiden kişiye farklılık gösterir ve operasyonun kapsamına bağlıdır.

Bu yazıda kapalı ve açık burun ameliyatı arasındaki farkları ve bu tekniklerin birbirlerine göre olan avantajları ile dezavantajlarını bulacaksınız. Öncelikle günümüz literatüründe hangi tekniğin daha iyi olduğu ile ilgili tartışma yerini 'Hangi hastada hangi tekniği uygulamak daha iyidir?

Burun estetiği sonrası daha hızlı iyileşmek ve en iyi sonuçları elde etmek içinside of aşağıdaki ipuçlarına dikkat edebilirsiniz:

Rinoplasti ameliyatı , genellikle genel anestezi altında yapılır. İşlem sırasında, burun üzerindeki cildi kaldırmak için bir kesik yapılır ve burun kemikleri ve kıkırdakları yeniden şekillendirmek için gerekli olan işlemler yapılır.

Ameliyat Teknikleri: Kullanılan cerrahi teknikler, burun estetiği sonrası yapılan işlemlere bağlı olarak burun düşmesine neden olabilir. Uygun cerrahi planlama ve uygulama önemlidir.

Cerrahi burun estetiği rinoplasti günah mı müdahaleler burun fonksiyonunu etkileyebilir; bu nedenle her adımda dikkatli olmak gerekir.

 Burun delikleri dar olmayan, her iki yandaki dokular arasında asimetrisi belirgin olmayan, ciddi eğriliği olmayan hastalar vb.

Rekonstrüktif rinoplasti , doğumsal bozukluk veya yaralanma sonucu oluşmuş şekil bozukluğunu düzeltmek için yapılır. Aynı zamanda içerideki şekil bozukluğu sebepli burun tıkanıklığını rahatlatmak amacıyla yapılan ameliyatla birlikte de yapılabilir.

Günümüzde her iki tekniği de uygulayanlar var. Uygun tekniğe karar verirken hastanın burun yapısı bunda büyük rol oynar. Eğer fonksiyonel ya da dramatik bir sorun yoksa genellikle kapalı burun estetiği tercih edilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *